LUISTEREN IS MEER DAN WACHTEN TOT DE ANDER IS UITGESPROKEN!

DE NATUUR SPREEKT ZONDER WOORDEN, VOL VERWONDERING LUISTER IK.

GELOVEN UIT JEZELF IS NIET MOEILIJK - HET IS ONMOGELIJK.

TALENTEN KRIJGEN WE VAN GOD. KARAKTER MOETEN WE ZELF ONTWIKKELEN.

VROEG OF LAAT. SOMS IS DAT VROEGER, ANDERS IS HET LATER.

GOD, U KUNT VRAGEN WAT U WILT EN HOE U HET DAN OPLOST, DAT IS DAN AAN U.

DE STRIJD VAN EEN CHRISTEN: EEN CHRISTEN IS NIET ZO AGRESSIEF, MAAR DE TEGENSTANDER BLIJFT VECHTEN.

GA NIET OP REIS ZONDER GOD, MAAR WACHT TOT JE WEET WAAR JE HEEN MOET.

GELOOF JE DE BIJBEL VAN KAFT TOT KAFT - OF STEL JE JE EIGEN ASSORTIMENT SAMEN?

SOMMIGE DINGEN ZIJN BEST MOEILIJK TE GELOVEN.

Een brief aan U is een gebed op papier. En dat betekent dat ik zorgvuldiger mijn woorden kan kiezen. In gebed met U gebruik ik nooit een backspace. En nu ben ik al meerdere keren overnieuw begonnen…

Here God, elke dag hebben U en ik meerdere gesprekken. Aan het begin van de dag in ieder geval, evenals aan het einde van de dag. En tussendoor vraag ik U ook vaak nog even om raad, om geduld of om wijsheid. Ik heb wel veel vragen, ja. En als ik er zo over nadenk ben ik ook veel vaker aan het woord dan U.

Maar nu, Here God, ben ik de weg een beetje kwijt. Of misschien moet ik zeggen dat ik het gevoel heb dat ik op een rotonde fiets en niet goed weet welke afslag ik moet nemen. Ik word afgeleid door een vlinder in de late herfst, door de vallende blaadjes met een gouden randje en de luid gakkende overvliegende ganzen. En ondertussen heb ik alweer een rondje gefietst. De verkeersborden helpen me ook nog niet heel veel verder. Eentje laat zien dat dit een rotonde is, een ander wijst me de juiste rijrichting aan. En weer ben ik een rondje verder. Welke afslag zal ik nemen, waar zal ik heen gaan? Ik zie dat de mensen moeten wachten op mij, omdat ik voorrang heb. En ondertussen ben ik nog een rondje verder. Andere fietsers vragen me de weg, maar hoe moet ik hen de weg wijzen, als ik die zelf niet eens weet?

Ik zou zo graag willen weten waar U me hebben wilt? Welke kant moet ik opgaan? Is dit het moment om een andere richting op te gaan? Wilt U me die dan wijzen?

Vader in de Hemel, ik geloof dat U alles kunt. Als U een vlinder de weg naar de bloemen kunt wijzen, groene blaadjes een gouden randje geeft en de ganzen de halve wereld over kunt laten gaan, dan kunt U mij ook zeker de weg wijzen. Daar ben ik van overtuigd.

Een brief aan U is een gebed op papier… Nu realiseer ik me, dat ik misschien ook in gesprek met U de backspace eens vaker moet gebruiken, mijn woorden zorgvuldiger moet kiezen. En dat ik echt moet leren luisteren.

Wilt U me daarbij helpen?

En wilt U het licht op groen zetten - op de goede weg?

Dan zal ik gaan - met U.

Om Jezus' wil - Amen